Powered By Blogger

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

3 ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΝ στη Νέα Φιλαδέλφεια


Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας συνεδρίασε την Τετάρτη 1η Ιουλίου, με μοναδικό θέμα την διάθεση των αποθεματικών του Δήμου στην Κεντρική Διοίκηση. Πολύ σωστά!!! Η χρηματική ρευστότητα έχει πέσει στο ναδίρ και όλοι μας παρακολουθούμε τις στενάχωρες εικόνες, μπροστά στα ΑΤΜ των τραπεζών. Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος, θα κατατεθούν στην Τράπεζα της Ελλάδας περίπου 800.000 ευρώ, τα οποία παραμένουν στη διάθεση του Δήμου, με τη διαφορά ότι πρέπει να ενημερώσει δύο ημέρες πριν. Μικρό το κακό, αν η ενέργεια αυτή μπορέσει να απαλύνει έστω και λίγο, τους συμπολίτες μας.
Δυστυχώς κάποιοι επέλεξαν, για μια ακόμα φορά, να μετατρέψουν το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης. Κατέληξε σε καυγά μεταξύ του ΟΧΙ και του ΝΑΙ. Του ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνούσε με το ΚΚΕ και της Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ απουσίαζε μαζί με την παράταξη του κ. Αράπογλου. Αποχώρησα! Νισάφι πια. Στο τέλος ψήφισαν διαφορετικά και ησύχασαν. Δυστυχώς!

Απορώ πως νέοι άνθρωποι εγκλωβίζουν, στις εποχές που ζούμε, το μυαλό τους και το πολιτικό τους μέλλον, σε κόμματα. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να στέκεται πάνω από αυτά. Προσωπικά από το 2002 αποφάσισα να ακολουθήσω μια πορεία υπερκομματική, όχι διακομματική όπως προσπαθούν κάποιοι ακόμα και σήμερα. Με σεβασμό σε αυτό το θεσμό της Δημοκρατίας μας αλλά κρατώντας τις κομματικές επιταγές μακριά από την πόλη.

Και για να καταλάβετε την μεγάλη υποκρισία, σας ενημερώνω ότι την ίδια ώρα που η Διοίκηση παραχωρεί τα διαθέσιμα του Δήμου στην Κεντρική Διοίκηση, καλεί τα παιδιά των συμπολιτών μας, να πληρώσουν για να συμμετάσχουν σε εκδρομή που διοργανώνει το πρόγραμμα της δημιουργικής απασχόλησης. Το πρόγραμμα που απασχολεί καθημερινά 200 παιδιά πολιτών της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας. Το ανέφερα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζήτησα από τον Δήμαρχο, να διαθέσει ο Δήμος μας το «τεράστιο» ποσό των 10 ευρώ, αυτή την ώρα που οι γονείς μπορούν να λάβουν μόνο 60 ευρώ από την μισθοδοσία τους. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Κλειστά έμειναν τα αυτιά των αρμοδίων, με αποτέλεσμα να μην συμμετάσχουν στην εκδρομή πολλά παιδιά. Και ποιος ξέρει σε πόσο δύσκολη θέση ήρθαν οι δύσμοιροι γονείς που αρνήθηκαν στα παιδιά τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου