Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΜΟ

Ο Τομέας Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Γαλλικό Ινστιτούτο της Λάρισας παρουσιάζουν μια σειρά ελεύθερων μαθημάτων Παγκόσμιας Ιστορίας με τίτλο Δεκατέσσερα Μικρά Μαθήματα Για Έναν Μεγάλο Κόσμο.

Τα μαθήματα γίνονται υπό την αιγίδα του Ενιαίου Φορέα Πολιτισμού και Παιδείας Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας και του συλλόγου "Πολιτιστική Αναγέννηση" και θα προσφερθούν από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιστορικό κ. Μαρία Ευθυμίου. Απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο και θα πραγματοποιούνται από την 1/2/2012 και κάθε Τετάρτη 6-9 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΠΠΙΕΔ.

Στα μαθήματα αυτά θα γίνει προσπάθεια να εντοπιστούν οι μεγάλες τομές και φάσεις της ανθρώπινης ιστορίας και να αναδειχθούν τα γενικά χαρακτηριστικά ευρύτερων πολιτισμικών περιοχών της γης, δίνοντας έμφαση στις κεντρικές παραμέτρους που διαμόρφωσαν τους μεγάλους επώνυμους πολιτισμούς και τις περιφέρειές τους. Τα μαθήματα θα συνοδεύονται από την ανάγνωση χαρακτηριστικών κειμένων και από μουσικά ακούσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου