Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ


Mε αφορμή ένα κείμενο που δημοσίευσε τοπικό ειδησεογραφικό site, στο οποίο σχολιάζει τα τεκταινόμενα στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα.

Αναφέρεται στην πολιτική συμπεριφορά της αντιπολίτευσης και ειδικότερα στην παράταξη του κ. Γιώργου Αράπογλου, ο οποίος τυγχάνει συνιδιοκτήτης του εντύπου Ορίζοντες.

Στο εν λόγω news letter λοιπόν που ξανακυκλοφόρησε, επιχειρείται δια εμμέσου τρόπου να κατηγορηθεί η προσπάθεια που έγινε στο παρελθόν, ειδικότερα στον τομέα ευθύνης μου, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Δεν έχω βεβαίως καμία πρόθεση να απολογηθώ, πόσο δε μάλλον στον κ. Αράπογλου και τα παιδιά. Επειδή ο στόχος είμαι, για μια ακόμα φορά, εγώ αλλά η μπάλα παίρνει και τους άλλους συναδέλφους, θέλω να σας ενημερώσω για την άποψή μου. Κατά την γνώμη μου, όλοι οι συνάδελφοι που διετέλεσαν σε θέσεις ευθύνης τα προηγούμενα χρόνια έδωσαν το δυνατό καλύτερο, χωρίς πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε αντίξοες πολιτικά και οικονομικά συνθήκες. Ο κ. Αράπογλου την ίδια εποχή παίζοντας τον ρόλο μυστικοσυμβούλου του κ. Γρετζελιά ήταν εμπνευστής αποφάσεων που έφεραν την πόλη σε δεινή θέση (απώλεια προγράμματος «δια βίου μάθηση» κλπ.). Στο τέλος βέβαια, όταν πίστεψε ότι πήρε ότι ήταν δυνατό από αυτόν, τον παραπέταξε χωρίς κανέναν σεβασμό. Αργότερα, μέσα πάλι από το συγκεκριμένο έντυπο Ορίζοντες, έκρινε σκόπιμο να ασχοληθεί, λίγες μέρες προ των εκλογών, με τον κ. Κόντο, την μόρφωσή του και την ηλικία του, με τα γνωστά αποτυχημένα, για τον ίδιο τον κ. Αράπογλου και τον συνδυασμό του, αποτελέσματα. Μετά, τα ξέχασε όλα και επιχείρησε να το παίξει ηγέτης της αντιπολίτευσης. Σήμερα, αδυνατώντας να αποδεχθεί την απόρριψη, ασχολείται με άκομψο τρόπο με τον κ. Γεωργαμλή και προσπαθεί να αποδομήσει εμένα προσωπικά, διότι δεν του «κάνω τα γούστα». Λες και έχρισε κανείς γενικό δερβέναγα.

Τα λέω αυτά φίλες και φίλοι διότι πραγματικά δεν έχω τίποτα να φοβηθώ ή να χάσω. Η προσφορά μου ή και οι πιθανές παραλήψεις μου είναι γνωστές σε όλους σας. Κρίθηκαν μάλιστα στις περασμένες εκλογές όταν με εκλέξατε πρώτο στον συνδυασμό μου και σας ευχαριστώ. Η εμπιστοσύνη σας, μου έδωσε το δικαίωμα να προσπαθήσω και να προσπαθώ για την πόλη μας.

Οι αλήθειες όμως πρέπει να ακούγονται, γιατί η πόλη μας, η δημοκρατική Φιλαδέλφεια και Χαλκηδόνα, δεν αντέχει και δεν θα αποδεχθεί «μπερλουσκονικά» φαινόμενα. Και κάποια στιγμή, πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το αν πρέπει να αποτελεί ασυμβίβαστο η ιδιοκτησία ΜΜΕ και η πολιτική. Για τον αν είναι ηθικό δηλαδή, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μιας πόλης, να συντηρούν το έντυπο αυτοπροβολής του οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου.

Περιμένω με αγωνία την επόμενη αναφορά στο πρόσωπό μου. Παρακαλώ μόνο να γίνεται ονομαστικά ώστε να απολαμβάνω την δημοσιότητα που μου αναλογεί. Την οποία για να μην αστειευόμαστε, πρώτοι εσείς γνωρίζετε, ότι δεν έχω ανάγκη. Εύχομαι να καταλάβει και ο ίδιος ότι δεν μπορεί, με αυτή την παλαιοκομματική νοοτροπία, να πετύχει τίποτα. Όχι τίποτε άλλο αλλά οι υπόλοιποι έχουμε να ασχοληθούμε με σοβαρότερα θέματα. Την πόλη, τις δουλειές μας και τα παιδιά μας. Εμείς την βιώνουμε την κρίση στο πετσί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου