Powered By Blogger

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ


με καθημερινή παρουσία

δώσαμε μικρές και μεγάλες μάχες και καταφέραμε το καλύτερο δυνατό. Θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα περισσότερα, αν οι τοπικές πολιτικές συνθήκες αστάθειας, το επέτρεπαν. Πιστεύω ότι με σωστή, ειλικρινή και ανιδιοτελή συνεργασία, η παράταξη “Ζούμε Μαζί”, με επικεφαλής τον Απόστολο Κόντο που έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί και να συνθέσει απόψεις και να διαμορφώσει πολιτικές, είναι δυνατόν τα επόμενα πέντε χρόνια να κερδίσει πολύ περισσότερα για την πόλη μας.  Η έλλειψη επαρκούς οικονομικής επιχορήγησης από την κεντρική εξουσία, αποτελεί δυσάρεστο γεγονός, που θα ακολουθεί την τοπική αυτοδιοίκηση στα επόμενα χρόνια. Ο προσανατολισμός της νέας διοίκησης θα κινείται στην κατεύθυνση της εξοικονόμησης περισσότερων χρημάτων,
μέσα από την περικοπή περιττών δαπανών, ώστε να καταφέρουμε τη διάθεση περισσότερων κονδυλίων, για την κάλυψη βασικών αναγκών των ευπαθών ομάδων συνδημοτών μας. Επίσης πρέπει να γίνει πλήρης αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Προσωπικά αναζήτησα τρόπους για να ανταπεξέλθω στις προκλήσεις που παρουσιάστηκαν και ...


ως πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα

Συνενώσαμε τα εννέα νομικά πρόσωπα του Δήμου μας σε ένα, σε χρόνο ικανό ώστε να λειτουργήσουν ομαλά. Πρώτοι από όλους, αποκτήσαμε ΦΕΚ σύστασης του νέου φορέα και παρά τις αντίξοες συνθήκες, καταφέραμε να λειτουργήσουμε απρόσκοπτα όλες τις δομές που αυτός περιλάμβανε. Kαταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τις άμεσες ανάγκες λειτουργίας των δράσεων, καθώς λόγω των υψηλών οφειλών, κανένας προμηθευτής δεν δεχόταν να συνεργαστεί με τον δήμο μας. Καταφέραμε την εισαγωγή όλων των παιδιών δημοτών στους παιδικούς σταθμούς, τη στιγμή που είναι δεδομένο ότι λόγω χωρητικότητας κάθε χρόνο μένουν εκτός παιδικών σταθμών 120 νήπια. Καθιερώσαμε νέες δράσεις όπως τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Γιώργος Αποστολάκης, τον Πολιτιστικό Σεπτέμβρη κ.α., με ιδιαίτερη επιτυχία.


ως αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Προώθησα άμεσα τη κατασκευή δύο παιδικών σταθμών (έναν στη Νέα Χαλκηδόνα και έναν στη Νέα Φιλαδέλφεια). Ξεκίνησαν το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2013 και θα είναι έτοιμοι μέσα στους επόμενους μήνες. Η εξασφάλιση 60 ακόμα θέσεων νηπίων, θα δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που ανέφερα παραπάνω. Ξεκίνησε επίσης το μεγάλο έργο υποδομής στη Νέα Φιλαδέλφεια, που αφορά τη συλλογή των ομβρίων και δίνει λύση σε μεγάλο πρόβλημα πολλών συνοικιών της πόλης. Έργα πλήρως επιδοτούμενα από ευρωπαϊκά προγράμματα ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ. Καταθέσαμε δέκα πλήρεις προτάσεις χρηματοδότησης από το πράσινο ταμείο. Το τεχνικό συνεργείο επιλείφθηκε δεκάδων μικρών και μεγάλων θεμάτων καθημερινότητας που χρόνιζαν και ανταποκρίθηκε σε δεκάδες αιτήματα πολιτών. Μεταφέραμε το ΚΑΠΗ και το ΚΕΠ της Ν. Φιλαδέλφειας, με αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε ετήσια βάση που χρησιμοποιούνται σε άλλες δράσεις. Είχα άμεση εμπλοκή στο ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ, για το οποίο σε αγαστή συνεργασία με τους ανθρώπους της ομάδας, επιδιώξαμε μια νόμιμη πρόταση που θα ικανοποιεί τις ανάγκες της ομάδας και θα βοηθά την ανάπτυξη της πόλης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Δράσεων, όσο και το προσωπικό του Ενιαίου Φορέα και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, γιατί ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις άμεσα και αποτελεσματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου