Powered By Blogger

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΤΩΡΑ, χρειαζόμαστε ανθρώπους να δίνουν τις μάχες μας


Έξι μήνες έμειναν μέχρι τις δημοτικές εκλογές και με έναν πιθανό νέο εκλογικό νόμο στα σκαριά σιγά σιγά δηλώνονται υποψηφιότητες δημάρχων και συνδυασμών. Μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες του Χάρη Τομπούλογλου με τον συνδυασμό «καλημέρα όμορφη πόλη», του Απόστολου Κόντου με τον συνδυασμό «ζούμε μαζί» και εσχάτως του Άρη Βασιλόπουλου με τον συνδυασμό «δύναμη πολιτών». Την πρόθεσή τους έχουν εκφράσει επίσης η Δήμαρχος Ευτυχία Γαϊτανά-Αποστολάκη, και η Βάσω Αγαγιώτου. Σίγουρη θεωρείται και η κάθοδος του υποστηριζόμενου από το ΚΚΕ συνδυασμού «λαϊκή συσπείρωση».

Η αντιπαράθεση δεν έχει ακόμα ξεκινήσει καθώς όλοι περιμένουν να διαμορφωθεί η πλήρης εικόνα που θα μας οδηγήσει στις κάλπες. Σε αυτό το «θερμό» εξάμηνο που θα ακολουθήσει, πρέπει να φροντίσουμε οι όποιες διαφωνίες, να περιοριστούν σε πολιτικό επίπεδο και όχι σε στείρα προσωπική αντιπαράθεση και αιχμές που λίγο αφορούν τους συμπολίτες μας. Το κριτήριο επιλογής πρέπει να είναι η δυνατότητα των συνδυασμών να δώσουν καθημερινές μάχες, για την πόλη και τους πολίτες. Για μια και μοναδική ίσως φορά, πρέπει να ξεφύγουμε από το στενό πλαίσιο που μας οδηγεί το προσωπικό μας όφελος και να επιλέξουμε τις λύσεις στα καθημερινά μας, συλλογικά προβλήματα, που θα οδηγήσουν στη βελτίωση του επιπέδου ζωής, στη μικρή μας κοινωνία.

Το παρελθόν όλων, η διάθεση προσφοράς τους και η αποτελεσματικότητά τους είναι γνωστά. Στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ας μην λειτουργήσουμε με γνώμονα την απέχθειά μας προς αυτό το αποτυχημένο σύστημα που οδήγησε την πατρίδα μας σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Για μια και μοναδική ίσως φορά, ας ψηφίσουμε ΘΕΤΙΚΑ. Όχι για το ποιος δεν μπορεί ή δεν μας αρέσει αλλά για το ποιος μπορεί να φανεί χρήσιμος στην πόλη, να προτείνει λύσεις  και να διασφαλίσει τα συμφέροντα των πολιτών.

Προσωπικά πρώτα από όλους αφουγκράζομαι εσάς τους συμπολίτες μου και σε όποια απόφαση και αν καταλήξουμε μαζί, δεσμεύομαι να διεκδικήσω όλα τα δίκαια αιτήματά μας. Θα σταθμίσω την στάση των υποψηφίων για τα μεγάλα και μικρά προβλήματα τις πόλης μας και θα ακούσω τις θέσεις τους για τα μείζονα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινή μας ζωή. Θα στρατευτώ για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί το μέλλον της πόλης μας. Αυτό που χρειαζόμαστε από τους «άρχοντες» σήμερα είναι κάποιους να δίνουν τις μάχες μας. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο κρίκο ενός συνδυασμού, πρέπει να είναι όλοι διατεθειμένοι για θυσίες και ανάληψη κόστους.

Με αυτά τα κριτήρια θα σας προτείνω και θα συμμετάσχω στον συνδυασμό που πιστεύω ότι μπορεί τα επόμενα πέντε χρόνια, να διοικήσει σωστά και χρηστά τον δήμο μας. Στο παρελθόν δεν δίστασα να κάνω υπερβάσεις και να τις υπερασπιστώ. Η επιλογή μου το 2000 να στρατευθώ με τον Γιώργο Αποστολάκη δικαιώθηκε τελικά από την μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Με τα ίδια κριτήρια, ηθικές και πολιτικές αρχές, θα πράξω και σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου