Powered By Blogger

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ. Έτσι ξεκίνησα την τοποθέτησή μου στη συνεδρίαση της 21ης Μαρτίου με μοναδικό θέμα την ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας για το 2012. Θα μπορούσε κανείς να ασκήσει έντονη πολιτική κριτική στον σχεδιασμό και τις κατανομές που κάνει ο ψηφισθείς, τελικά, προϋπολογισμός αλλά όλα πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Οι φραστικές αντιπαραθέσεις έδωσαν και πήραν και το κλίμα πέρασε στους πολίτες που πιάστηκαν στα χέρια εκτός της αίθουσας.
Η κατάσταση έφτασε σε οριακό σημείο και η ψήφιση του προϋπολογισμού πιστεύω θα λειτουργήσει θετικά εφόσον η Δήμαρχος καταλάβει ότι πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα. Και δραστικά μέτρα δεν είναι άστοχες ανακοινώσεις με μικρές δόσεις εκβιαστικών διλημμάτων, προς τέρψη της αντιπολίτευσης, αλλά χάραξη στρατηγικής για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που εκτός από την γενικότερη κατάσταση, δημιουργούμε οι ίδιοι.
Απόλυτος ο αιφνιδιασμός και σφραγισμένα χείλη όταν πριν την συνεδρίαση οι άνεργοι της πόλης ζήτησαν να απαλλαγούν από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Το θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας έπρεπε να έχει απασχολήσει τους συντάκτες του προϋπολογισμού, όπως τόνισα στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Απόλυτη κοροϊδία από τον ΟΣΚ στο θέμα του πρώτου δημοτικού σχολείου που ανάγκασε τους γονείς να εμφανιστούν με πλακάτ στην αίθουσα. Ως πότε θα ανεχόμαστε κάποιος κ. Δρούτσας να εμπαίζει μια ολόκληρη πόλη.
Η ένορκη διοικητική εξέταση για τα λειψά έσοδα της περσινής πρωτομαγιάς μόλις ξεκίνησε και τα μηνύματα για φέτος δεν είναι αισιόδοξα.
Ας σταματήσουν λοιπόν να ασχολούνται με τον προϋπολογισμό. Πέρασε. Ας δούμε τι θα κάνουμε με αυτή τη δύσμοιρη πόλη που εκτός από την τρόικα και το ΔΝΤ έχει να αντιμετωπίσει και τις … βεντέτες ορισμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου