Powered By Blogger

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ «ΟΛΟΙ ΜΑΣ»


Με αφορμή την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, περί επικοινωνίας του Δημάρχου κ. Βασιλόπουλου με τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα (απόρροια του αποτυχημένου επικοινωνιακού εγχειρήματος της συνέντευξης τύπου του Δημάρχου), για το μεγάλο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, με την επανακατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, είναι απαραίτητο να γίνουν κάποιες επισημάνσεις (παρότι από πλευράς Δήμου τηρείται αυτές τις μέρες, σιγή ιχθύος).

Δυστυχώς, η πόλη έχει υποστεί έναν ψυχολογικό «βιασμό» τα τελευταία χρόνια, με την εμμονική στάση της Διοίκησης. Φτάσανε τρία χρόνια μετά, για να ξεκινήσει αυτός ο… περίπου διάλογος μέσω τρίτων. Χάσανε τρία χρόνια και ζητούν σήμερα, αυτά που λέγαμε το 2014 (δες εδώ). Αναστατώσανε
μια ολόκληρη πόλη χωρίς καμία στρατηγική, μόνο για την διασφάλιση της πλειοψηφίας τους. Συμβαίνουν γεγονότα που όλοι καταδικάζουμε. Συνεχίζουν να βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος, όμηροι των εσφαλμένων επιλογών τους. Ζητούν τώρα από την κυβέρνηση να τους απεγκλωβίσει (δες εδώ). Οδήγησαν την πόλη σε μεγάλη απώλεια εσόδων, δίχασαν τους πολίτες, οι οποίοι στο τέλος «πληρώνουν το μάρμαρο» και ψυχολογικά και οικονομικά. Έχουν μπει σε διαδικασία περαιτέρω επιβάρυνσης των πολιτών. Και ψυχολογικά και οικονομικά.

Τους έχω καλέσει και στο παρελθόν να ακολουθήσουν τον δρόμο του αυτονόητου και να παραμερίσουν την μικροπολιτική, τον λαϊκισμό και τις συγκρουσιακές πολιτικές. Ακολουθήστε κύριοι τον δρόμο της κοινής λογικής. Δεν κρύβεται κανένας κακός δράκος σε αυτό το «παραμύθι» που θέλουν να ζήσουν χιλιάδες συμπολίτες μας

Και εσείς φίλες και φίλοι.
Πρέπει να κάνουμε την επανάσταση της κοινής λογικής. Δεν είναι δυνατό μια ολόκληρη πόλη να είναι όμηρος, μιας μόνο φράξιας, στην παράταξη που διοικεί τον δήμο. Αυτό είναι το συμφέρον μας. Αυτό είναι το καλύτερο για την πόλη μας. Αυτό είναι το καλύτερο για τα παιδιά μας.

Και εσείς φίλες και φίλοι Ενωσίτες.
Η πόλη πρέπει να λειτουργήσει και τώρα και κατά και μετά την επενακατασκευή του γηπέδου και αυτό πρέπει να το επιδιώξουμε μαζί. Δήμος, ΑΕΚ, πολίτες. Αυτό είναι το καλύτερο για όλους. Το διακύβευμα δεν είναι αυτοί ή εμείς. Είναι, όλοι μας.

Δεν θα κουραστώ να τα λέω. Ξανά και ξανά.


Υ.Γ. Οφείλω να τονίσω ξανά ότι οι παρεμβάσεις μου γίνονται με την ιδιότητα του πολίτη αυτής της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου