Powered By Blogger

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Beach Volley: ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ


Το beach volley είναι ολυμπιακό άθλημα. Είναι ένα άθλημα ευχάριστο για τους θεατές και επίπονο για τους αθλητές. Είναι ένα άθλημα που αν και δεν γνωρίζει μεγάλη άνθηση στην χώρα μας, θα έπρεπε.  Ταιριάζει και στην ιδιοσυγκρασία μας και στις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας. Και αν υπάρχει η δυνατότητα αγόρια και κορίτσια της πόλης μας να ασχοληθούν με αυτό, θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα.

Υπάρχει όμως και η ουσία του θέματος. Η Δημοτική Αρχή παραχώρησε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ένα δημοτικό γήπεδο, για έξι χρόνια,
σε έναν σύλλογο προκειμένου να τον μετατρέψει σε γήπεδο beach volley και να τον εκμεταλλευτεί.

Κανένα πρόβλημα.

Εφόσον τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες.

Δύο τρόποι υπάρχουν φίλες και φίλοι για να γίνει αυτό.

Η μέθοδος του Σ.Δ.Ι.Τ. (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), στην οποία το Δημόσιο βάζει την περιουσία του και ο ιδιώτης τα χρήματα. Και ο δεύτερος αναλαμβάνει την διαχείριση του χώρου για κάποια χρόνια πριν τον παραδώσει ξανά στον δημόσιο φορέα.

Και η μέθοδος της ενοικίασης του χώρου.

Τίποτα από τα δύο δεν ακολουθήθηκε. Απλά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, χωρίς την προηγούμενη έγκριση από την Τοπική Κοινότητα και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, να τον παραχωρήσει.

Μεθοδολογία απόλυτα εσφαλμένη όπως τόνισα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η προσπάθεια ταύτισης της περίπτωσης αυτής, με άλλα τοπικά αθλητικά σωματεία που επιχειρήθηκε, ήταν ατυχής. Σε κανένα αθλητικό σωματείο δεν έχει παραχωρηθεί δημοτικό ακίνητο, παρά μόνο ώρες  χρήσης και δυνατότητα διανομής αυτών.

Είναι άξιο απορίας γιατί ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία καθώς και με τους δυο παραπάνω, ορθούς τρόπους, τα μόνα που έπρεπε να γίνουν ήταν οι αποφάσεις των δυο Οργάνων και η δημόσια προκήρυξη, της πρόθεσης της Δημοτικής Αρχής.


Καλό θα ήταν η Διοίκηση να μην υλοποιήσει την απόφαση αυτή, πριν ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες. Αυτό θα διασφαλίσει και τους Δημοτικούς Συμβούλους και τον Σύλλογο που επιθυμεί να εκμεταλλευτεί το δημοτικό γήπεδο πριν κάνει οποιαδήποτε επένδυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου