Powered By Blogger

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΑΝΘΡΩΠΟ


Έλαβα σήμερα την πρόσκληση, για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα 24/11/2014, η οποία περιλαμβάνει συνολικά 34 θέματα, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο σημαντικά. Μεταξύ των παραπάνω θεμάτων, 21ο στη σειρά, εισάγεται το θέμα με τίτλο «Έγκριση διεξαγωγής λαϊκού αγώνα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος με ελεύθερη συμμετοχή και διάθεση σχετικής πίστωσης». Θα μου πείτε γιατί το θέμα αυτό είναι τόσο σημαντικό. Θα σας εξηγήσω αμέσως.

Στις 24 του περασμένου Οκτώβρη, κατέθεσα στο γραφείο του Δημάρχου κ. Βασιλόπουλου, το παρακάτω ερώτημα:

« Κ. Δήμαρχε.

Μετά την αυθαίρετη άρνηση του Προεδρείου στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας, να μας επιτρέψει να απευθύνουμε ερωτήματα σύμφωνα με τον κανονισμό, επανέρχομαι γραπτώς για να μου διευκρινίσετε τις προθέσεις σας σχετικά με ένα θέμα ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας για την πόλη μας.

 Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τον θάνατο του αείμνηστου και αγαπητού Δημάρχου Νέας Χαλκηδόνας Γιώργου Αποστολάκη. Κάθε χρόνο διοργανώνεται στη μνήμη του, αθλητικός αγώνας δρόμου. Επειδή, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει διεξαγωγή του 4ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου «Γιώργος Αποστολάκης» για το έτος 2014, ήθελα να με ενημερώσετε αν προτίθεστε να τον διοργανώσετε ή να τον καταργήσετε.»

Δυστυχώς, μετά την ανάγνωση της εισήγησης του θέματος διαπιστώνω ότι μετά από ένα μήνα, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να μου απαντήσει με έμμεσο τρόπο. Στην εισήγηση που υπογράφει, ο κατά τα άλλα φίλτατος συνάδελφος κ. Θεόδωρος Μανωλεδάκης και όχι βέβαια Εμμανουήλ !!! όπως υπογράφει, που από όσο θυμάμαι, γνωριζόταν προσωπικά (και θα έλεγα ότι υπήρχε αμοιβαία εκτίμηση) με τον Γιώργο Αποστολάκη, μας ζητούν να εγκρίνουμε ποσό, όχι για την διεξαγωγή του 4ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου «Γιώργος Αποστολάκης», αλλά για την διεξαγωγή του 1ου Λαϊκού Ανώμαλου Δρόμου Σε Ανωμάλου Εδάφους. Άλλη μια ΑΝΩΜΑΛΙΑ; Μάλλον. Αποφάσισαν τελικά, να καταργήσουν μια εκδήλωση μνήμης για έναν αξιόλογο άνθρωπο, τον Γιώργο Αποστολάκη.

Απαράδεκτο. Ασέβεια. Ακόμα μια ένδειξη αλαζονείας και αμετροέπειας ακόμα και από πρώην συνεργάτες του Γιώργου. Πιθανόν μια απόδειξη μετεκλογικού ρεβανσισμού για την πόλη της Νέας Χαλκηδόνας που αγάπησε τον Γιώργο Αποστολάκη και θυμάται μέχρι σήμερα τη επιτυχημένη θητεία του με νοσταλγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου