Powered By Blogger

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

Την ερώτηση, γιατί επέλεξα να στηρίξω τον Απόστολο Κόντο στις επερχόμενες εκλογές, μου έκανε η εφημερίδα "Επιτέλους" και την απάντηση δημοσιεύει στο φύλλο, της 14ης Μαρτίου που κυκλοφορεί.

Για να μπορέσω να απαντήσω στο ερώτημά σας, θα πρέπει να κάνω πρώτα μια περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί σήμερα, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Η πατρίδα μας, η πόλη μας, η οικογένειά μας, δέχεται ουσιαστικά μια πολύπλευρη επίθεση. Αυτή δεν ξεκίνησε όπως οι περισσότεροι από εμάς νομίζουμε τα τελευταία χρόνια. Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε σήμερα, είναι το αποτέλεσμα της πτώσης αρχών και αξιών, που συμβαίνει γύρω μας τα τελευταία τριάντα χρόνια. Βρισκόμαστε στο μέσω ενός οικονομικού πολέμου που δεν ξεκινήσαμε αλλά πρέπει να κερδίσουμε. Στις περισσότερες
περιπτώσεις, αυτοί που επιλέξαμε ως εκπροσώπους μας τα τελευταία τριάντα χρόνια, στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Κρύφτηκαν πίσω από κομματικά χρίσματα για να αποκτήσουν, όπως καθημερινά αποδεικνύεται, προσωπικό όφελος. Δεν είναι όμως όλοι ίδιοι. Η ισοπέδωση οδηγεί σε αδιέξοδα. Εδώ έρχεται ο ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν πρόσωπα σαν τον Απόστολο Κόντο. Η γνώση μου για την προσωπικότητά του, περιοριζόταν στις εικόνες από αθλητικά κυρίως γεγονότα, που αναδείκνυαν όμως ένα σοβαρό και αποφασιστικό άτομο. Όταν γνωριστήκαμε καλύτερα, συνειδητοποίησα ότι συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά, που μπορούν να εξασφαλίσουν ένα ασφαλές μέλλον για την πόλη μας. Είναι ισχυρή προσωπικότητα, συνεπής εργάτης της καθημερινότητας που δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες της αθλητικής του παρουσίας, δημιουργώντας μια νέα επιτυχημένη καριέρα στον ιδιωτικό τομέα και έχει την όρεξη και την θέληση να προσφέρει περισσότερα στην πόλη που γεννήθηκε και ζει. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μπορεί να αντιληφθεί, να συνθέσει απόψεις και μαζί με όλους εμάς, τους συνεργάτες του, να διαμορφώσει πολιτικές. Τα τελευταία τρία χρόνια η πόλη άκουσε μόνο κραυγές, καμία πολιτική πρόταση δεν διατυπώθηκε, καμία πολιτική μάχη δεν δόθηκε. Κάποιοι, απλά μπορέσαμε να διεκπεραιώσουμε τις υποχρεώσεις μας, απέναντι στους συμπολίτες μας. Σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές πρέπει να επιλέξουμε τους ανθρώπους που είναι ικανοί να δώσουν καθημερινές μάχες για την πόλη και το μέλλον των παιδιών μας. Για μια καλύτερη ζωή με ευκαιρίες και χαμόγελα. Να πολεμήσουν για το αυτονόητο. Απλές λύσεις, κοινή λογική. Αυτές οι κοινές μας σκέψεις, μας έφεραν κοντά με τον Απόστολο Κόντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου