Powered By Blogger

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ






Η σύμβαση για την κατασκευή του νέου σταθμού υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2013 και η χρηματοδότησή του καλύπτεται 100% από ευρωπαικό πρόγραμμα.

Ο σταθμός χτίζεται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του δήμου μας επί της οδού Οδυσσέως 1 στη Νέα Χαλκηδόνα. Το οικόπεδο έχει εμβδαδόν 473,34 τμ. Το νέο κτίριο αποτελείται από υπόγειο συνολικού εμβαδού 297,90 τμ, ισόγειο συνολικού εμβαδού 248,97 τμ, και Α’ όροφο συνολικού εμβαδού 223,11 τμ.


Με επίγνωση της στενότητας του διαθέσιμου χώρου, έγινε προσπάθεια για την μέγιστη δυνατή αξιοποίησηση κάθε δυνατότητας, για ένα συνολικό αποτέλεσμα με λειτουργική αρτιότητα αλλά και αισθητικό ενδιαφέρον.

Στο χώρο του υπογείου θα υπάρχουν βοηθητικοί χώροι. (αποθήκες, πλυντήριο – στεγνωτήριο, υποδομή θέρμανσης, λινοθήκη και χώρος ακαθάρτων  κλπ)

Στο χώρο του ισογείου θα υπάρχουν οι χώροι υποδοχής, τα γραφεία, δύο αίθουσες νηπίων και χώρος υγιεινής νηπίων.

Στον χώρο του Α’ ορόφου θα υπάρχει κουζίνα και χώρος του προσωπικού, χώρος ύπνου  βρεφών και νηπίων, χώρος παιχνιδιού, αλλαγών και παρασκευής γάλακτος.

Όλοι οι χώροι (εκτός των βοηθητικών και του κλιμακοστασίου) έχουν ψευδοροφή, τα δάπεδα είναι εύκολα στον καθαρισμό και φιλικά στη χρήση από παιδιά, αντιολισθηρά όπου απαιτήται και ποιοτικά άριστα.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός Νέας Χαλκηδόνας θα φιλοξενεί 30 παιδιά, θα είναι έτοιμος το δεύτερο εξάμηνο του 2014 και θα δημιουργήσει 7 νέες θέσεις εργασίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου