Powered By Blogger

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΝΕΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ


Ένας νέος παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει τους επόμενους μήνες στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το έργο δημοπρατήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου και προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Αναμένεται να λειτουργήσει την σχολική περίοδο 2014-15.

To 2ο παράρτημα κέντρου προσχολικής Νέας Φιλαδέλφειας κατασκευάζεται σε οικόπεδο με εμβαδόν 419,41 μ² που βρίσκεται σε μια ήσυχη περιοχή του Δήμου με ποιότητες παραδοσιακής γειτονιάς. Η πρόσβαση σε αυτό είναι εύκολη και συνδέεται οργανικά με τον περιβάλλοντα ιστό μέσω των οδών Μαιάνδρου, Θεοτοκοπούλου (οδό ήπιας κυκλοφορίας) και μια αδιάνοικτη οδό.

Στο σχεδιασμό του κτιρίου λήφθηκαν υπ όψιν, σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις, ώστε να αποκτήσουν υλική και χωρική έκφραση. Οι διαστάσεις, η μορφή και το ύψος κάθε χώρου, η χρωματική επεξεργασία των επιφανειών, οι σχέσεις των υλικών, ο φωτισμός των χώρων, αλλά και η αποτελεσματική αντιμετώπιση ζητημάτων ηχομόνωσης, αποτελούν αντικείμενα ιδιαίτερων προσεγγίσεων.

Το κτίριο σχεδιάστηκε σε μορφή Γ με προσανατολισμό ΒΔ – ΝΔ ώστε οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι που παίζουν και δραστηριοποιούνται τα παιδιά να έχουν τον καλύτερο δυνατό ηλιασμό κατά τους χειμερινούς μήνες.

Σχετικά με την οργανική δομή του Βρεφονηπιακού Σταθμού, μπορούμε να διακρίνουμε τρεις ομάδες χώρων :

·         Το Ισόγειο απαρτίζεται από χώρους που προορίζονται για την υποδοχή των παιδιών και των γονέων, τη διοίκηση, το προσωπικό, την αναμονή, το γραφείο διευθύντριας το γραφείο πολλαπλών χρήσεων καθώς και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και τον χώρο ύπνου νηπίων (για  παιδιά ηλικίας 3,5 έως 5,5 χρόνων) που βρίσκεται σε άμεση σχέση με την αυλή. Η είσοδος στο κτήριο γίνεται απ’ την οδό Θεοτοκοπούλου και το ο εμβαδόν του Ισογείου είναι 248,69m2.

·         Ο Α΄ Όροφος προορίζεται επίσης για νήπια (παιδιά ηλικίας 1,5 έως 3,5 ετών) με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και χώρο ύπνου νηπίων με πρόσβαση σε μεγάλους ημιυπαίθριους χώρους όπου αυλίζονται τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Επιπλέον σ αυτόν τον Όροφο βρίσκονται η κουζίνα και η αποθήκη τροφίμων. Το εμβαδόν του Α΄ Ορόφου είναι 214,65m2.

·          Ο B΄ Όροφος προορίζεται για τα βρέφη (ηλικία 2 έως 18 μηνών) με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και χώρο ύπνου βρεφών με πρόσβαση σε μεγάλο ημιυπαίθριο χώρο όπου αυλίζονται τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Επιπλέον σ αυτόν τον Όροφο βρίσκονται χώρος προσωπικού, χώρος παρασκευής γάλακτος και χώρος λουτρού και αλλαγής .Το εμβαδόν του Β΄ Ορόφου είναι 214,65m2.

·         Στο Υπόγειο βρίσκονται μηχανολογικοί και βοηθητικοί χώροι όπως λεβητοστάσιο, μηχανοστάσιο ανελκυστήρα δεξαμενή πυρόσβεσης, αντλιοστάσιο πυρόσβεσης, χώρος εξοπλισμού γεωθερμίας, πλυντήριο – στεγνωτήριο, λινοθήκη  κ.λ.π. Το εμβαδόν του υπογείου είναι 249,69m2.

Η αυλή του σταθμού πρόκειται να φυτευτεί με κατάλληλα για τον χώρο φυτά και θα τοποθετηθούν όργανα παιδικής χαράς με τις προδιαγραφές που προβλέπονται για ανάλογη ηλικία.
 
Θα φιλοξενήσει 30 παιδιά συνολικά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου