Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ

Έναν ολόκληρο χρόνο «Καλλικρατικής ζωής» μετρά ο νεοσύστατος Δήμος Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας.  Είναι αλήθεια ότι στα σημαντικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης προστέθηκαν και σημαντικές αρρυθμίες στη λειτουργία της διοίκησης. H περίοδος αυτή χαρακτηρίστηκε από διαφωνίες που δεν είχαν να κάνουν με πολιτικές και στρατηγικές.

Από την πρώτη μέρα, κάποιοι από εμάς, έθεσαν το σημαντικό πολιτικό ερώτημα της κατεύθυνσης και των προτεραιοτήτων που πρέπει να τεθούν εν μέσω της οικονομικής κρίσης που χτυπούσε την πόρτα του Δήμου μας. Είχα τοποθετηθεί εξ αρχής υπέρ της άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Με το σκεπτικό ότι μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας θα αντιμετωπίζει σύντομα πρόβλημα καθημερινής επιβίωσης, είχα τονίσει ότι ο προσανατολισμός πρέπει να είναι, η κατά το δυνατό διατήρηση των δομών στήριξης των συμπολιτών μας.  Βέβαια η επίθεση που δέχθηκε και δήμος με την περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων και την ταυτόχρονη περιστολή προσλήψεων, σε τομείς σχετικούς με την κοινωνική διάσταση του δημοτικού έργου, αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα στην άσκηση αυτής της πολιτικής. Παρόλα αυτά η διοίκηση δεν κινήθηκε στην κατεύθυνση αυτή ως φιλοσοφία και ως σχέδιο διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου μας.

Πέρα από την καθημερινότητα που όλοι μας ζούμε αυτό φαίνεται και από την απλή παρατήρηση των ενεργειών και κατανομών που έκανε το οικονομικό επιτελείο τον προηγούμενο χρόνο.

Το οικονομικό επιτελείο κατάφερε να εξασφαλίσει για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής το μικρότερο μέρος του εκτελεσθέντος προϋπολογισμού καθώς στον κύριο τομέα άσκησης αυτής της πολιτικής που είναι ο Ενιαίος Φορέας Δράσεων αλληλεγγύης, κοινωνικής προστασίας, αθλητισμού, πολιτισμού και παιδείας διέθεσε σχεδόν 40% λιγότερα κονδύλια από τα προηγούμενα χρόνια. Η κοινωφελής επιχείρηση που διαχειρίζεται κατά κύριο λόγο το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» δεν κατάφερε να λειτουργήσει σωστά. Το κοινωνικό παντοπωλείο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες δεν κατάφερε να αποκτήσει την διάσταση που είχε στη Νέα Χαλκηδόνα. Δεν κινήθηκε στον τομέα αντιμετώπισης της ανεργίας.

Όλα τα παραπάνω αποτυπώνουν μια κατάσταση που προδίδει την πρόθεση της διοίκησης σχετικά με την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Η Νέα Προοπτική βάσισε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός της στον τομέα αυτό. Οι πολίτες επέλεξαν αυτή την πολιτική και η Νέα Προοπτική είναι υποχρεωμένη να την εφαρμόσει.

Δεν είναι ακόμα και σήμερα αργά, να θέσουμε τους σωστούς στόχους και να τους επιτύχουμε. Ο κόσμος παρακολουθεί κάθε κίνησή μας και είναι ώρα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα που επιβράβευσε με την ψήφο του στις περασμένες Δημοτικές Εκλογές. Εφήμερες συμμαχίες που αναπτύσσονται, απλά επιτείνουν την δυσαρέσκεια των πολιτών καθώς προσομοιάζουν με τις παλαιοκομματικές τακτικές της κεντρικής πολιτικής σκηνής που αποδοκιμάζει έντονα το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Είναι ώρα να σταθούμε αποτελεσματικά στο πλευρό των συμπολιτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου